Gemeente Leiden - Ontwerp bestemmingsplan Lammenschans-Ananasweg en ontwerpbesluit hogere waarde Lammenschans-Ananasweg

Logo Leiden

 

Ontwerp bestemmingsplan Lammenschans-Ananasweg

Op 27 maart 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het ontwerp bestemmingsplan ‘Lammenschans-Ananasweg’ (NL.IMRO.0546.BP00125-0201) vrij te geven voor het indienen van zienswijzen.

Toelichting

Het bestemmingsplan voorziet in de sloop van het bedrijvencomplex tussen de Lammenschansweg en Ananasweg; en de bouw van een nieuw woonblok met ca. 375 appartementen, een inpandige parkeergarage en commerciële ruimtes op de begane grond. Ook het openbaar gebied rondom het nieuwe woonblok wordt heringericht, waarbij een aantal parkeerplaatsen aan de Ananasweg plaats maakt voor een parkje. Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van vrijdag 25 mei 2018 tot en met donderdag 5 juli 2018 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beide geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is daarnaast ook geopend op donderdag van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00 uur. De digitale versie van het ontwerp bestemmingsplan is beschikbaar op de website van de gemeente Leiden: www.leiden.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan worden ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Leiden (postbus 9100, 2300 PC Leiden). Het is ook mogelijk uw zienswijze in te dienen via www.leiden.nl/zienswijze onder vermelding van publicatienummer 1244326. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team RO, tel. (071) 5165828.

Akoestisch onderzoek

Uit een akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) van 48dB voor wegverkeerlawaai en 55dB voor spoorweglawaai wordt overschreden ter plaatse van respectievelijk 142 en 151 woningen, die in het bestemmingsplan Lammenschans-Ananasweg worden toegestaan. Als gevolg van de Lammenschansweg bedraagt de gevelbelasting maximaal 56dB en als gevolg van de spoorweg Leiden - Utrecht bedraagt de gevelbelasting maximaal 65dB.

Ontwerpbesluit hogere waarde Lammenschans-Ananasweg

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege het wegverkeerslawaai van de Lammenschansweg voor 142 woningen ter hoogte van maximaal 56dB en vanwege het spoorweglawaai van de spoorlijn Leiden - Utrecht voor 151 woningen ter hoogte van maximaal 65dB. De hogere waarden worden vastgesteld op basis van artikel 110a van de Wgh.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat de spoorlijn meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit hogere waarde ligt tezamen met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage van vrijdag 25 mei 2018 tot en met donderdag 5 juli 2018, op bovengenoemde locaties.

Zienswijzen

Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarde worden gericht aan de Omgevingsdienst West-Holland (postbus 159, 2300 AD Leiden). Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan kunt u inwinnen bij de Balie Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 (Leiden, keuze 3) of via www.leiden.nl/contact.

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u contact opnemen met:

  • de heer R. Rensen, tel. (071) 4083253 (inhoudelijk)

  • de heer T. Barkhuis, tel. (071) 5167639 (ruimtelijke ordeningsaspecten)

Naar boven