Ontwerpreconstructiebesluit Koninginneweg ter inzage

Logo Zwijndrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht heeft op 15 mei 2018 het ontwerp voor de reconstructie van de Koninginneweg vastgesteld en vrijgegeven in het kader van de Wet geluidhinder (Wgh). Het te reconstrueren deel strekt zich uit van het spoorwegviaduct aan de zuidzijde tot aan de rotonde (aansluiting met de Burgemeester Jansenlaan) aan de noordzijde. De wijzigingen aan de weg betreffen hoofdzakelijk het aanbrengen van een verlengde bushalte en het anders inrichten van het wegprofiel. Het is tevens de bedoeling om de afslag Jan Steenstraat af te sluiten voor verkeer en de bestaande halteplaatsen aan de Koninginneweg ter hoogte van de Passage te verplaatsen tot voorbij de rotonde (aansluiting met de Burgemeester Jansenlaan).

Hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat er sprake is van een wegreconstructie in de zin van de Wet geluidhinder. Daarnaast blijkt uit de resultaten dat de toename bij 17 woningen (project Royaen) hoger is dan de maximaal toegestane toename van 5 dB zodat maatregelen noodzakelijk zijn. Om deze reden is een berekening uitgevoerd met het stillere wegdek SMA NL8 G+ op de Koninginneweg. Dit stillere wegdek is voorzien vanaf de voetgangersoversteekplaats op de rotonde van de Koninginneweg met de Willem van Oranjelaan tot de voetgangersoversteekplaats met de kruising van de Koninginneweg met de Stationsweg. Door toepassing van dit stillere wegdek blijkt dat de toename op de 17 woningen (Royaen) kan worden beperkt tot afgerond 5 dB, waarmee voldaan wordt aan de maximale toename van 5 dB. Omdat nog steeds sprake is van een toename van de geluidsbelasting ten opzichte van de situatie in het jaar van reconstructie dienen in het kader van deze reconstructie de volgende hogere grenswaarden te worden vastgesteld:

  • 1.

    62 dB voor de woningen Koninginneweg 66, 68 en 70

  • 2.

    61 dB voor de woningen Koninginneweg 72 t/m 94 (even nummers), Koninginneweg 96A en 96B

Terinzagelegging

Het ontwerpreconstructiebesluit en bijbehorende stukken liggen van vrijdag 25 mei 2018 tot en met donderdag 5 juli 2018 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. Het ontwerpreconstructiebesluit en bijbehorende stukken zijn ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (klik op inwoners -> parkeren, verkeer en vervoer -> goed op weg/projecten).

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij het college van burgmeester en wethouders van Zwijndrecht zienswijzen op het ontwerpreconstructiebesluit naar voren brengen onder vermelding van 'zienswijze ontwerpreconstructiebesluit Koninginneweg' op de volgende wijze:

  • 1.

    schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

  • 2.

    per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl),

  • 3.

    mondeling, na afspraak met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 14 078).

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht, 24 mei 2018

Naar boven