Vorden, diverse percelen, vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten (artikel 2 en 5 Wvg)

Logo Bronckhorst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten [Wvg] bekend, dat de raad ingevolge het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 5 Wvg op 24 mei 2018 heeft besloten, de percelen grond in Vorden aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

Het besluit van de gemeenteraad treedt [één dag na publicatie in de Staatscourant] op 26 mei 2018 in werking.

 

Dit besluit strekt ter bestendiging [binnen de wettelijke termijn van 3 maanden] van de voorlopige aanwijzing van het college van burgemeester en wethouders van 27 februari 2018, welke op 1 maart 2018 is gepubliceerd in de Staatscourant.

Ter inzage

Het besluit van de raad ligt ter inzage, samen met de lijst met de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte van elk van de in de aanwijzing opgenomen percelen, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten en de kaarten met aangewezen gronden.

 

De stukken liggen met ingang van 28 mei 2018 tot en met 9 juli 2018, ter inzage op het gemeentehuis van Bronckhorst aan de Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo Gld. U kunt de stukken tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij die wensen te verkopen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Bronckhorst moeten aanbieden.

 

De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten, ontvangen hierover één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekend schrijven, bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan. De vestiging van het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie jaar, te rekenen vanaf de datum van het besluit, en wordt van rechtswege verlengd als binnen deze termijn een bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Bronckhorst, Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo [Gld]. Belanghebbenden die reeds bezwaar hebben gemaakt tegen het collegebesluit van 27 februari 2018 [voorlopige vestiging Wvg] hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen, omdat dit bezwaarschrift mede wordt geacht te zijn gericht aan de gemeenteraad.

 

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten:

- naam en adres van indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht;

- de gronden van bezwaar.

 

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend en tevens van mening is dat spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland [bestuursrechter] te Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen.

 

Voor meer informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Bronckhorst, telefoon: 0575 - 750 250.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst

 

Naar boven