Heesterburgh ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Heesterburgh’ (NL.IMRO.0796.0002383-1301) met ingang van 28 mei 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Het plangebied beslaat de locatie Heesterburgh en is gesitueerd in het noordelijk gedeelte van De Haverleij en ligt ten noordwesten van 's-Hertogenbosch. In het noorden en oosten wordt het plangebied begrensd door de Bokhovense Maasdijk, langs de Maas en groen. In het westen ligt het toekomstige kasteel Oeverhuyze en in het zuiden wordt het plangebied begrensd door de Omloop. Het bestemmingsplan Heesterburgh maakt de bouw van maximaal 74 woningen mogelijk.

 

Daarnaast maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Heesterburgh ter inzage ligt. Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan bevat richtlijnen die de kwaliteit van het te ontwikkelen gebied zullen waarborgen. Op dit voornemen kan iedereen met ingang van 28 mei 2018 gedurende zes weken reageren in het kader van de gemeentelijke Inspraakverordening.

 

Inloopavond

Op 11 juni 2018 vindt er een inloopbijeenkomst plaats bij Golfclub De Haverleij, Leunweg 40 te ’s-Hertogenbosch. U bent welkom tussen 17.30 en 19.00 uur.

 

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 7315509.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: https://formulieren.s-hertogenbosch.nl/formulier/nl-NL/Burgerzaken/scB05.aspx/scHeader/fStart).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij M. Scholten, tel. (073) 615 3251. Voor het maken van een afspraak met haar kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

 

Wilt u reageren op het ontwerpbeeldkwaliteitsplan?

In de periode dat het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een inspraakreactie bij het college van burgemeester en wethouders indienen. Wilt u reageren op het ontwerpbeeldkwaliteitsplan?

  • Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen naar: Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 7315509.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: https://formulieren.s-hertogenbosch.nl/formulier/nl-NL/Burgerzaken/scB05.aspx/scHeader/fStart).

  • Wilt u mondeling een inspraakreactie indienen? Hiervoor kunt u een afspraak maken. Bel naar het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

 

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Naar boven