Ontwerpbestemmingsplan "Parkeerterrein Lidl Herwendaalseweg Groesbeek"

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in uitbreiding van de parkeermogelijkheden bij de Lidl supermarkt aan de Herwendaalseweg in Groesbeek, volgens het ontwerp dat voor de (her)inrichting van het bijbehorend (parkeer)terrein is gemaakt. In dit naar aanleiding van inspraak aangepast ontwerp zijn de nodige maatregelen opgenomen om met de uitbreiding en (her)inrichting de verkeersveiligheid rondom de supermarkt te verbeteren en de (geluids)overlast voor de dichtstbijzijnde woningen te verminderen.

Volgens het ontwerpbestemmingsplan wordt het naastgelegen bestaande gemeentelijk parkeerterrein planologisch onderdeel van het bestaande bij de Lidl supermarkt behorend (parkeer)terrein. Het plan wijzigt de bestemming 'Horeca' van een groot deel van het bestaande gemeentelijk parkeerterrein en de bestemming 'Waardevol ecologisch gebied' van een deel van de groen- en ecologische zone rondom de Drulsebeek in 'Detailhandel'. Deze bestemming geldt al voor het bestaande gebouw en terrein van de supermarkt en wordt daarvoor gehandhaafd. Voor de zuidrand van het bestaande gemeentelijk parkeerterrein wijzigt de bestemming van 'Horeca' in 'Groen'. Hier komt een wadi. Deze waterbergende voorziening van het parkeerterrein heeft ook een groenfunctie. En in het kader van de herinrichting van deze weg door de gemeente houden we hiermee ruimte vrij aan de zijde van de Herwendaalseweg voor aanleg van een nieuw pad. Zo kunnen we een bestaand pad in de groen- en ecologische zone rechtstreeks verbinden met een oversteekplaats van de Herwendaalseweg.

Door de bestemming 'Detailhandel' wordt de Lidl supermarkt hoofdgebruiker van het bestaande gemeentelijk parkeerterrein. Het medegebruik door basisschool De Sieppe en Dancing en Partycenter De Hoeve is geregeld via de aanduiding 'parkeerterrein' die voor dit deel van het parkeerterrein is opgenomen. Voor het gebouw van de supermarkt zijn de bestaande bouwmogelijkheden overgenomen uit de beheersverordening 'Groesbeek-Zuid'. Omdat die al helemaal benut zijn, maakt het bestemmingsplan niet mogelijk dat dit gebouw zou kunnen worden uitgebreid. Het realiseren van een extra geluidwerende voorziening tussen het parkeerterrein en de achtertuinen van de woningen aan de Helfrichstraat 23-29 is verzekerd door in de regels een voorwaardelijke verplichting op te nemen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan "Parkeerterrein Lidl Herwendaalseweg Groesbeek" ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 25 mei 2018 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BpHerwendaalsewg38-ONW1

- https://1945.ropubliceer.nl

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer D. van Kessel, telefoonnummer 0614 62 48 59.

Zienswijzen

Een ieder kan binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Berg en Dal, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor meer informatie of het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met cluster Ruimte, telefoonnummer 14 024.

 

Groesbeek, 24 mei 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven