M.e.r.-beoordelingsbesluit 1e partiële herziening bestemmingsplan “Stadscentrum/ Dorpsstraat”, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer maakt, op grond van het bepaalde in artikel 7.17 Wet milieubeheer, bekend dat hij een m.e.r.-beoordelingsbesluit heeft genomen voor de realisatie van de plannen voor het Stadscentrum/Dorpsstraat. Op 8 mei 2018 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor de voorbereiding van de vaststelling van de 1e partiële herziening van het bestemmingsplan Stadscentrum/Dorpsstraat. Een milieueffectrapport is niet nodig, omdat er geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

 

Toelichting

De herziening is opgesteld om de plannen mogelijk te maken uit de Visie Binnenstad en het Structuurplan Upgrade Stadshart. Het gaat hoofdzakelijk om bebouwing van de arcades en de transformatie van de bestaande leegstaande kantoorverdiepingen in het Stadscentrum naar andere functies. Tevens worden regelingen voor horeca en evenementen aangepast. Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) is de voorgenomen activiteit niet m.e.r.-beoordelingsplichtig, omdat de drempelwaarden van het Besluit m.e.r. niet worden overschreden. Indien een activiteit onder de drempelwaarden blijft, dient alsnog een vormvrije m.e.r.-beoordeling te worden uitgevoerd, waarbij onderzocht dient te worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu, gelet op de omstandigheden als bedoeld in bijlage III van de EEGrichtlijn milieueffectbeoordeling. Deze omstandigheden betreffen de kenmerken van het project, de plaats van het project en de kenmerken van de potentiële (milieu)effecten.

 

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling zoals opgenomen in paragraaf 5.1 van de plantoelichting van het ontwerpbestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan “Stadscentrum/ Dorpsstraat” blijkt dat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom wordt voorgesteld geen MER voor deze ontwikkeling op te stellen.

 

Terinzagelegging van het besluit

Het besluit en de vormvrije m.e.r.-beoordeling maken deel uit van het ontwerp bestemmingsplan 1e partiële herziening Stadscentrum/Dorpsstraat en liggen van 25 mei 2018 tot en met 5 juli 2018 ter inzage bij de Omgevingsbalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1. U dient eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en kunt invullen op: https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Bezwaar

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit, in dit geval het bestemmingsplan, rechtstreeks in zijn belang treft. Met ingang van 25 mei 2018 kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken (tot en met 5 juli 2018) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1. U dient eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en kunt invullen op: https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Deze publicatie is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl   

 

Zoetermeer, 24 mei 2018  

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris de burgemeester

drs. H.M.M. Koek C.B. Aptroot

Naar boven