Omgevingsvergunning beekherstel Renneborg-Ter Walslage

Logo Westerwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerwolde  maken bekend dat zij een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) hebben verleend voor het project Beekherstel Renneborg – ter Walslage in het stroomdal van de Ruiten Aa in de gemeente Westerwolde gelegen tussen Renneborg en Ter Walslage.  De vergunning heeft betrekking op de volgende in de Wabo genoemde activiteiten:

  • 1.

    het bouwen van een bouwwerken (artikel 2.1, lid 1, sub a, Wabo);

  • 2.

    het uitvoeren van een werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan is bepaald (art. 2.1, lid 1 sub b, Wabo);

  • 3.

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, (artikel 2.1, lid 1, sub c, Wabo, met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3°, Wabo);

  • 4.

    het vellen of doen vellen van een houtopstand (artikel 2.2. lid 1, onder g, Wabo) .

Tegen het ontwerp van de vergunning zijn zienswijzen ingebracht. De vergunning is ongewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning. De vergunning en de bij de aanvraag horende stukken, liggen vanaf 24 mei tot en met 4 juli 2018 voor een ieder ter inzage:

Beroep kan binnen de termijn van terinzagelegging van het besluit worden ingesteld bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht of door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Als beroep is ingesteld kan, als onverwijlde spoed dat vereist, ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd. Dit verzoek moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd. De omgevingsvergunning treedt op 5 juli 2018 in werking, tenzij voor deze datum een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt de omgevingsvergunning pas in werking nadat op dit verzoek is beslist.

Naar boven