Reserveren parkeerplaats voor politie]

Logo Rijssen-Holten

D2018000165

Burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Ingaande 9 januari 2018 wordt een politiesteunpunt gerealiseerd in bouwdeel A van het gemeentehuis, gevestigd Schild 1 in Rijssen;

In het belang van een doelmatige uitoefening van de dienst is het gewenst dat voor twee politiedienstvoertuigen parkeerfaciliteiten worden geregeld in de directe omgeving van het politiesteunpunt.

Eén parkeerplaats kan ten behoeve van politiedienstvoertuig gereserveerd worden in de parkeergarage De Hagen door middel van het plaatsen van bord model E8L van bijlage 1 van het RVV 1990.

Voor één politievoertuig wordt door middel van een schriftelijke document ontheffing verleend om op de Rozengaarde in de onmiddellijke omgeving van de ingang van bouwdeel A van het gemeentehuis, gedurende de tijden dat het steunpunt operationeel is, te parkeren buiten de vakken en zonder gebruik making van een parkeerschijf.

De parkeergarage De Hagen in Rijssen is in beheer en onderhoud bij de gemeente Rijssen-Holten;

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit inzake Administratieve Bepalingen voor het Wegverkeer (BABW) en het Mandaatbesluit van burgemeester en wethouders d.d. 7 juli 2017.

BESLUIT

 

  • 1.

    door plaatsing van borden model E8L van bijlage I van het RVV 1990 één parkeervak in parkeergarage De Hagen aan te wijzen als parkeervak die uitsluitend bestemd is voor het parkeren van een dienstvoertuigen van de politie.

  • 2.

    ten behoeve van het parkeren van een dienstvoertuig van de politie ontheffing te verlenen van het parkeerverbod op de Rozengaarde om bij een op deze straat gemarkeerde plaats een politiedienstvoertuig te parkeren gedurende de bedrijfsuren van het politiesteunpunt Rijssen in bouwdeel A van het gemeentehuis.

 

Aan de onder 2 vermelde ontheffing is het volgende voorschrift en beperking van toepassing:

  • 1.

    Op marktdagen en tijdens evenementen op de Rozengaarde (waaronder de lommerdmarkten) mag geen gebruik worden gemaakt van de ontheffing. Het voertuig dient dan elders, waar het is toegestaan, geparkeerd te worden.

Rijssen, 15 januari 2018.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Namens deze,

L. (Bertus) Dekkers

medewerker beleidsuitvoering

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Iedere belanghebbende kan binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 244, 7460 AE Rijssen.

 

Naar boven