Gecoördineerde tervisielegging ontwerp-wijzigingsplan Kamperpoort, locatie Lankhorst, ontwerpbesluit omgevingsvergunning woongebouw locatie Lankhorst, ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 24 mei 2018 gedurende zes weken tot en met 4 juli 2018 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage liggen:

 

  • 1.

    Het ontwerp-wijzigingsplan Kamperpoort, locatie Lankhorst,

  • 2.

    Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de bouw van een woongebouw met 27 appartementen op de hoek Lijnbaan/Fenixhof (locatie Lankhorst),

  • 3.

    Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

 

Openingstijden

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

 

Daarnaast is het ontwerp-wijzigingsplan te raadplegen op de website

 

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP17012-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar via

 

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP17012-/NL.IMRO.0193.BP17012-0003/

 

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

 

Plangebied en doelstelling van het ontwerp-wijzigingsplan

Het plangebied van het ontwerp-wijzigingsplan omvat globaal bezien het onbebouwde perceel op de hoek van de Lijnbaan en de Fenixhof in de wijk Kamperpoort, ook wel bekend als locatie 'Lankhorst'.

 

Het ontwerp-wijzigingsplan is een wijziging van het bestemmingsplan Kamperpoort.

Het ontwerp-wijzigingsplan voorziet in de planologische mogelijkheid voor een woongebouw met 27 appartementen op de Lankhorstlocatie.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Tevens heeft op 23 augustus 2017 de gemeente Zwolle een verzoek tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor wegverkeerslawaai ontvangen. Dit verzoek heeft betrekking op de voorbereiding van het wijzigingsplan Kamperpoort, locatie Lankhorst te Zwolle. Uit onderzoek is gebleken (akoestisch onderzoek Deerns Blok 1 en Lankhorstgebouw te Zwolle d.d. 26 april 2017, werknr. 160.03084.00.001) dat de geluidsbelasting ter plaatse van de nieuw te bouwen woningen aan de Lijnbaan vanwege het wegverkeerslawaai afkomstig van de A28 hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB (Lden).

 

Er wordt een hogere waarde verzocht voor de woningen van maximaal 49 dB (Lden).

 

De hogere grenswaarden zijn inclusief de correctie van 2 dB op basis van artikel 110g Wet geluidhinder. Opgemerkt wordt dat het maximaal toegestane binnenniveau in de geluidsgevoelige ruimten van de woningen de waarde van 33 dB (Lden, voor wegverkeerslawaai) niet te boven mag gaan.

 

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. Op 3 juli 2017 heeft de gemeenteraad besloten de wijziging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de bouw van een woongebouw met 27 appartementen op de hoek Lijnbaan/Fenixhof (locatie Lankhorst) gecoördineerd te behandelen.

 

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn van terinzagelegging kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht op de volgende wijze:

a. een ieder kan schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen over het ontwerp-wijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders;

b. een ieder kan tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zijn zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders;

c. een belanghebbende kan tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder zijn zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Vermeldt u uitdrukkelijk over welk ontwerpbesluit u een zienswijze naar voren brengt. Het is mogelijk om voor ieder afzonderlijk ontwerpbesluit een schriftelijke zienswijze naar voren te brengen.

Het adres voor het indienen van de zienswijzen is in alle gevallen: Afdeling Ruimtelijke Planvorming, t.a.v. E. Horsman-van Gelder, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

 

Ook bestaat de mogelijkheid om gedurende genoemde termijn een zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u uiterlijk 29 juni a.s. een afspraak te maken met E. Horsman-van Gelder (tel. (038) 498 2430) of eh.horsman.van.gelder@zwolle.nl 

 

Na de genoemde termijn van terinzagelegging kunnen de stukken ten behoeve van de omgevingsvergunning, zonder het recht om zienswijzen in te dienen, worden ingezien bij de afdeling Fysieke Leefomgeving, sectie Vergunningen, Lübeckplein 2, te Zwolle en wel na telefonische afspraak op telefoonnummer 14038.

 

Beroepsmogelijkheden

Wij maken u attent op het volgende. Omdat de coördinatieregeling van toepassing is, geldt voor alle hierboven genoemde besluiten dat slechts beroep openstaat bij de Raad van State voor diegene die tijdig een zienswijze heeft ingebracht tegen het betreffende ontwerpbesluit en die bovendien belanghebbende is.

De Crisis- en herstelwet is op bovengenoemde besluiten van toepassing.

Naar boven