Gemeente Amstelveen - Vastgesteld bestemmingsplan Zonnestein 64 en een besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Amstelveen

Z-2017/060845

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 16 mei 2018 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Herziening Elsrijk Oost – Zonnestein 64” met de bijbehorende stukken (IDN : NL.IMRO.0362.05S-VG01).

 

De ontwikkelaar heeft, in samenspraak met omwonenden, een plan ontwikkeld waarbij op Zonnestein 64 drie vrijstaande woningen in twee bouwlagen met kap worden gerealiseerd.

 

Plangebied

Het projectgebied ligt in het noordwesten van Amstelveen in de wijk Elsrijk-Oost, ten

noorden van de A9 en ten westen van de Beneluxbaan. Zonnestein 64 ligt ten noorden van de Zonnestein, ten westen van Tulpenburg, ten zuiden van Borssenburg en ten oosten van de Rembrandtweg.

 

Besluit hogere grenswaarde

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 3 april 2018 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor het project Zonnestein 64. Het besluit hogere grenswaarde heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op de voor- en zijgevels van de woningen als gevolg van wegverkeerslawaai van de Zonnestein. Ingevolge artikel 76 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

 

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot hogere grenswaarde ligt ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 23 mei 2018.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

 

Digitaal

U kunt het digitale bestemmingsplan "Herziening Elsrijk Oost – Zonnestein 64” raadplegen op

de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.05S-VG01

en op de gemeentelijke website onder: http://ro0362.ropubliceer.nl.

 

Papier

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Het instellen van beroep tegen de besluiten is mogelijk van 24 mei 2018 tot en met 4 juli 2018.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven