Regeling van de raad van bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, houdende de wijziging van de Subsidieregeling 2017, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, vastgesteld door de Raad van Bestuur op 1 mei 2017, nadien gewijzigd op 9 mei 2018

De raad van bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek; gelet op artikel 6, vierde lid, van de Wet op de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek;

Gelet op artikel 2.2, eerste lid, onder e, van het Bestuursreglement NWO 2017;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling 2017, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek wordt als volgt gewijzigd:

Aan artikel 1.1 wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

  • 7. In de brochure betreffende een subsidie-instrument in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) kan worden bepaald dat van de in lid 3, onder a, genoemde voorwaarden wordt afgeweken. In dat geval dient de hoofdaanvrager werkzaam te zijn bij een organisatie die onafhankelijk is in de uitvoering van onderzoek en is gevestigd in Nederland.

ARTIKEL II

Artikel 4.2.4. wordt als volgt gewijzigd:

  • 6. In een overeenkomst wordt van elk van de private cofinanciers aangegeven in welk van de in lid 5 genoemde categorieën de cofinancier wordt ingedeeld. De waardebepaling van de geleverde bijdrage(n) vindt plaats op grond van de in artikel 3.2.4 beschreven systematiek.

  • 7. In de brochure kunnen nadere beperkingen worden gesteld aan de termijn waarbinnen de in lid 5 genoemde optierechten door private cofinanciers kunnen worden uitgeoefend.

ARTIKEL III INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Naar boven