Omgevingsvergunning Notaristuin fase II

Logo Winterswijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat zij op 22 mei 2018 een omgevingsvergunning hebben verleend voor het project ‘Notaristuin fase II’. De omgevingsvergunning betreft de bouw van een pand op een perceel tussen de Bossesteeg en de Notaristuin in het centrum van Winterswijk.

 

Inhoud en ligging

De omgevingsvergunning ‘Notaristuin fase II’ heeft betrekking op de volgende onderdelen:

  • 1.

    bouwen (artikel 2.1, lid 1 onder a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

  • 2.

    afwijken van het bestemmingsplan/projectbesluit (artikel 2.1, lid 1 onder c en artikel 2.12, lid 1 onder a, 3° Wabo).

 

De omgevingsvergunning ‘Notaristuin fase II’ heeft betrekking op de bouw van een pand op een perceel aan de Bossesteeg in het centrum van Winterswijk. Het nieuwe pand grenst tevens aan de Notaristuin. Op de begane grond van het pand is ruimte voor winkels en horeca. Op de verdiepingen worden 11 appartementen gerealiseerd. Het gebruik van het nieuwe pand past binnen het geldende bestemmingsplan Centrum. Wel wijkt het bouwplan af van de bouwmogelijkheden die het geldende bestemmingsplan biedt. Om die reden wordt met deze omgevingsvergunning afgeweken van het geldende bestemmingsplan op grond van artikel 2.1 lid 1 sub c Wabo in combinatie met artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo.

 

Ter inzage

Het besluit ligt met ingang van woensdag 23 mei 2018 tot en met dinsdag 3 juli 2018 ter inzage. De stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Het besluit is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0294.OV1712CENOTARIST02-VA01.

 

Beroepstermijn

Tegen de verleende vergunning kan tijdens de terinzagelegging door belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingebracht, beroep worden ingesteld tegen het besluit. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, team Bestuursrecht, Postbus 90230, 6800 EM Arnhem. Het besluit treedt op donderdag 5 juli 2018 in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de bovengenoemde rechtbank.

 

Naar boven