Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan ‘Bining fase 2 in Triemen’, Kollumerland c.a.

Logo Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 15 mei 2018 het wijzigingsplan ‘Bining fase 2 in Triemen’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan biedt ruimte voor twee nieuwe woningen op de voormalige schoollocatie De Bining in Triemen. Ook biedt de nieuwe bestemming ‘Gemengd’ de mogelijkheid voor maatschappelijke voorzieningen en dienstverlening.

Naar aanleiding van een ontvangen zienswijze en een provinciale overlegreactie heeft het college besloten het wijzigingsplan gewijzigd vast te stellen. In de digitale regels van het wijzigingsplan is artikel 3.2.1. onder b gewijzigd in die zin dat het aantal woningen per bouwvlak niet meer dan 1 bedraagt. In de analoge versie van het ontwerpwijzigingsplan stond dit wel al correct opgenomen. Daarnaast zijn er enkele tekstuele wijzigingen/aanvullingen in de toelichting aangebracht.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt van 31 mei tot en met 11 juli 2018 tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 in Kollum. Voor inhoudelijke vragen of het inzien van het plan buiten openingstijden, kunt u contact opnemen met de afdeling Dorpen & Wijken, telefoon 0519-298888. Afspraken zullen plaatsvinden in het gemeentehuis van de gemeente Dongeradeel, Koningstraat 13, 9101 LP te Dokkum.

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken is ook te raadplegen via www.kollumerland.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl met de IMROcodering NL.IMRO.0079.WpTrBiningfase218-Vg01.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde terinzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het vastgestelde wijzigingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u:

  • 1.

    belanghebbende bent die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    belanghebbende bent en het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het wijzigingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het wijzigingsplan. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend, tijdens de beroepstermijn – als onverwijlde spoed dit vereist – een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Indien het verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven