Wet geluidhinder, Hogere Grenswaarden

Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude

In het kader van het bestemmingsplan  ‘Integraal Kind Centrum Halfweg’ dienen Hogere grenswaarden wegverkeerslawaai te worden vastgesteld.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Oranje Nassaustraat op de gevels van het nieuw te bouwen Integraal Kind Centrum een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde. De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Oranje Nassaustraat bedraagt maximaal 54 dB.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeerliede hebben besloten om voor bovengenoemde bouwmogelijkheid op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen.

Vanaf  23 mei a.s. lig het besluit met bijlage(n) gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis te Hoofddorp en het gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmerstraatweg 51 te Halfweg . Het raadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Op afspraak zijn de stukken dagelijks ook in te zien van 13.00-17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00–20.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900 – 1852

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingebracht ten aanzien van het ontwerpbesluit Hogere waarde, kan op grond van het bepaalde in art. 20.1, lid 1 juncto lid 3 van de Wet milieubeheer gedurende zes weken na deze bekendmaking beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven