Kennisgeving beoordeling m.e.r. plicht voor de uitbreiding van de huidige productiecapaciteit van een zuivelfabrief

Logo Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat zij op grond van artikel 7.2 van de Wet milieubeheer hebben besloten dat FrieslandCampina Cheese & Butter B.V. bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag ingevolge de Wabo voor de uitbreiding van de productiecapaciteit van de zuivelfabriek aan de Noorderweg 27 te Noordwijk geen milieueffectrapport (MER) behoeft te worden opgesteld.

 

Het project betreft de uitbreiding van de vergunde melkverwerkingscapaciteit met 14.000 ton per jaar. Hiervoor geldt op grond van de categorie D 36 van het Besluit m.e.r. de m.e.r.-beoordelingsplicht.

 

Terinzagelegging Het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 22 mei 2018 tot en met 3 juli 2018 in het gemeentehuis van de gemeente Marum en op werkdagen tijdens kantooruren in de mediatheek van het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen. Buiten kantooruren alleen volgens afspraak via de onderstaande telefoonnummers

 

Bezwaar en beroep Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Indien u rechtstreeks in uw belang wordt getroffen kunt u uw bezwaarschrift tot en met 3 juli 2018 indienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Voor zover belanghebbenden geen bezwaar op beroep tegen het voorbereidingsbesluit in kunnen stellen, wijzen wij erop dat zij hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar kunnen maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die openstaan in het kader van nog uit te voeren vergunningprocedure ten behoeve waarvan dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

 

Inlichtingen Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot: - De heer J.J.J. Kwakman, m.e.r.-coördinator provincie Groningen, tel: 06 - 537 304 95 - De heer H. Cazemier, vergunningverlener Omgevingsdienst Groningen, tel: 0598-788000

Naar boven