Bestemmingsplan Watersportaccommodaties Gaastereiland

Logo Smallingerland

Het bestemmingsplan Watersportaccommodaties Gaastereiland is op dinsdag 8 mei 2018 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgesteld.

 

Doel van het plan

Aan het Gaasterdjip op het zogenaamde Gaastereiland, De Wilgen, nabij Drachten is in 2015 een verenigingsgebouw gerealiseerd voor roeivereniging De Dragt en kanovereniging De Frosken. Watersportvereniging Drachten - Veenhoop wil aansluitend op deze locatie een verenigingsgebouw met bijbehorende voorzieningen realiseren.

 

De realisatie van het plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan 'Kleine kernen west'. In dit bestemmingsplan hebben de betreffende gronden de bestemming 'Groen' waarin het realiseren van het plan niet mogelijk is. Om het plan mogelijk te maken is een bestemmingsplan opgesteld. Daarnaast wordt met dit bestemmingsplan ook het bestaande verenigingsgebouw van de kano- en roeivereniging vastgelegd.

 

Bekijken

Het bestemmingsplan is te bekijken:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de gemeentelijke website www.smallingerland.nl/Bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2017DPW008-0401.

 

Reageren

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u binnen de beroepstermijn van vrijdag 18 mei 2018 tot en met donderdag 28 juni 2018 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

 

U kunt alleen beroep instellen als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te brengen.

 

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

 

 

Naar boven