Bestemmingsplan Winkelcentrum Noorderpoort gewijzigd vastgesteld

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het bestemmingsplan De Winkelcentrum Noorderpoort op 8 mei 2018 door de gemeenteraad is vastgesteld.

 

Doel van het plan

Het winkelcentrum Noorderpoort op de hoek van de Stationsweg en Ringweg in Drachten biedt onderdak aan een aantal winkels, waaronder twee supermarkten. De beide supermarkten vinden de ruimte waarbinnen zij nu opereren te krap om hun winkelformule goed te kunnen realiseren. Dit is aanleiding om het winkelcentrum aan te passen en uit te breiden op de locatie van het naastgelegen voormalige busstations. Recentelijk is de busremise van het busstation gesloopt. Een deel van dat terrein is inmiddels ingericht als parkeerterrein in afwachting van verdere ontwikkelingen. De geplande ontwikkelingen passen niet binnen het geldende bestemmingsplan Drachten Noord-Oost. Om de ontwikkeling desondanks toch mogelijk te maken is het voorliggende bestemmingsplan opgesteld.

 

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan

  • Artikel 3.5.1. onder b: "het bevoegd gezag kan bij omgevingsvergunning afwijken van de regel van lid 3.4 sub e, mits het hier gaat om een uitbreiding van een bestaande detailhandelsvestiging en het geen uitbreiding betreft van een supermarkt."

 

Bekijken

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2016SNO009-0401.

 

Reageren

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen. Als het besluit afwijkt van het ontwerpbesluit dat ter inzage heeft gelegen kunt u ,als u geen zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen voor zover het beroepschrift betrekking heeft op deze afwijkingen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Ter inzage liggende stukken: vaststellingsbesluit en bestemmingsplan.

 

Beroepstermijn: vrijdag 18 mei 2018 tot en met donderdag 28 juni 2018

WD/ONTW

 

 

 

Naar boven