Vacatures Staatsraden, Raad van State

De Raad van State is onafhankelijk adviseur over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. De advisering is opgedragen aan de Afdeling advisering, de bestuursrechtspraak aan de Afdeling bestuursrechtspraak

Binnen de Afdeling advisering is een aantal vacatures voor

STAATSRADEN v/m

De Afdeling advisering is op zoek naar kandidaten met een brede kennis en ervaring op het terrein van wetgeving, recht en bestuur en voor alles het vermogen om daarover mee te denken en te adviseren. Daarbinnen is een variatie aan kennis en vaardigheden nodig met het oog op de vervulling van haar taken: verplichte en onverplichte advisering over wetgeving en bestuur en het uitbrengen van voorlichtingen op die terreinen.

Er is in het bijzonder behoefte aan het versterken van deskundigheid op de volgende gebieden:

  • 1. strafrecht en strafprocesrecht;

  • 2. burgerlijk recht;

  • 3. (internationale) financieel-economische aangelegenheden;

  • 4. gezondheidszorg/volksgezondheid.

Omvang benoeming

De omvang van de benoeming is voor ten minste drie dagen per week (0,6 fte) en in de regel voor vier dagen per week (0,8 fte).

Competenties

  • Hoogwaardige adviesvaardigheden- en attitude.

  • Kennis en inzicht in het politieke systeem en de wijze waarop via beleid, wetgeving en uitvoering besturing plaatsvindt.

  • Oog voor maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen.

  • Samenwerkingsgerichtheid.

  • Communicatieve en besluitvormingsvaardigheden.

  • Opdrachtgeversvaardigheden in samenwerking met juristen van de directie Advisering.

Informatie

Informatie over benoemingsvereisten en -procedure en meer algemene informatie over de Raad van State is te vinden op de website. Dit geldt ook voor de kwaliteiten die de Raad van belang acht voor de vervulling van de functie van staatsraad bij de Afdeling advisering. Op de pagina Samenstelling staat de Notitie kwaliteiten waarmee rekening moet worden gehouden bij werving en selectie van staatsraden en staatsraden in buitengewone dienst. Hierin zijn de kwaliteiten geformuleerd die binnen de Raad voor de taken van de Raad, respectievelijk de Afdeling advisering en de Afdeling bestuursrechtspraak aanwezig moeten zijn. Ook staan hierin de vereiste persoonlijke kwaliteiten van staatsraden.

De Raad van State wil graag kunnen beschikken over namen van personen die zelf voor een benoeming in aanmerking willen komen. Hij wil daarnaast ook graag geattendeerd worden op personen die voor deze vacatures in aanmerking zouden kunnen komen.

Bezoldiging is bij wet geregeld.

Nadere informatie over de vacatures kunt u inwinnen bij de secretaris van de Raad van State, mr. dr. R.K. Visser, telefoon 070 - 426 4276.

Reacties

Reacties op de vacatures worden graag vóór 12 juni 2018 tegemoet gezien. U kunt deze richten aan:

Raad van State

t.a.v. mr. J.P.H. Donner, vice-president

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Op de enveloppe vermeldt u ‘persoonlijk en vertrouwelijk’. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Naar boven