Gewijzigde vaststelling exploitatieplan Buiksloterham 5e herziening

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 20 december 2017, het exploitatieplan Buiksloterham 5e herziening gewijzigd ten opzichte van ontwerpexploitatieplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld.

Exploitatieplan

Het plangebied volgt de begrenzing van het geldende bestemmingsplan Buiksloterham.

Het plangebied ligt aan de noordelijke IJ-oever en wordt aan de noordzijde begrensd door het midden van de Klaprozenweg; aan de oostzijde door het midden van het Buiksloterkanaal, via de Distelkade naar de Klaprozenweg; aan de westzijde door het midden van Zijkanaal I en het IJ; en aan de zuidzijde door de Grasweg, het midden van het Tolhuiskanaal en het New Technology Centre van Shell.

Voor Buiksloterham is in 2009 gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan vastgesteld. Het exploitatieplan is het publiekrechtelijk kader voor het verhalen van gemeentelijke kosten voor de transformatie van Buiksloterham. Het exploitatieplan geldt voor percelen in volledig eigendom waarvoor geen anterieure overeenkomst is afgesloten. Afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening verplicht om het exploitatieplan Buiksloterham jaarlijks te actualiseren. De 5e herziening vormt na inwerkingtreding het actuele kader om bij aanvragen om omgevingsvergunningen een exploitatiebijdrage op te leggen.

Terinzagelegging

Het exploitatieplan Buiksloterham 5e herziening ligt met bijbehorende stukken met ingang van 18 januari 2018 ter inzage, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, op:

•Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

Het exploitatieplan Buiksloterham 5e herziening met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1701EPGST-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 19 januari 2018 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treedt in werking daags na bekendmaking.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 17 januari 2018

burgemeester en wethouders,

A.H.P. van Gils

secretaris

J.J. van Aartsen

waarnemend burgemeester

Naar boven