Ontwerpwijzigingsplan ‘Yerseke, 5e wijziging’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.9a, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 17 mei 2018 tot en met woensdag 27 juni 2018 het ontwerpwijzigingsplan ‘Yerseke, 5e wijziging’ (ex artikel 3.6, lid 1, onder a Wro) met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.07YeBPKom5W-on01 voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Yerseke te klikken. Ook kunt u het ontwerpwijzigingsplan inzien bij de balie in het gemeentehuis.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud wijzigingsplan

Op het perceel Grintweg 50 in Yerseke, kadastraal bekend gemeente Reimerswaal, sectie U, nummer 313, zijn de agrarische bedrijfsactiviteiten al geruime tijd beëindigd. De woning staat sinds het vertrek van de laatste bewoners leeg en het perceel wordt niet meer actief gebruikt. Het rendabel exploiteren van een nieuw agrarisch bedrijf op deze locatie is niet mogelijk. De eigenaars hebben daarom de gemeente verzocht de agrarische bestemming van het perceel te wijzigen in een woonbestemming.

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Yerseke 5e wijziging’ is opgesteld om dit planologisch-juridisch mogelijk te maken. Middels dit plan wordt de bestemming ‘Agrarisch’ omgezet naar de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’. De toelichting bij het ontwerpwijzigingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

Zienswijzen

Gedurende de termijn waarin het ontwerpwijzigingsplan ter inzage ligt kan iedereen digitale, schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpwijzigingsplan kenbaar maken. Digitaal kunt u uw zienswijze indienen op de bovengenoemde locatie op onze website. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer Steenbergen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Ons college zal bij vaststelling van het wijzigingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 16 mei 2018

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven