M.e.r.-beoordelingsbesluit Nieuwbouw supermarkt Poiesz Balk

Logo De Fryske Marren

De gemeenteraad van De Fryske Maren heeft op basis van de aanmeldnotitie Nieuwbouw supermarkt Poiesz op 25 april 2018 besloten dat voor het bestemmingsplan Balk – Nieuwbouw supermarkt Poiesz geen Milieu Effect Rapportage (MER) hoeft te worden opgesteld. Volgens de raad zijn er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten die de opstelling van een MER noodzakelijk maken.

Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan Balk – Nieuwbouw Supermarkt Poiesz. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het ontwerp-bestemmingsplan Balk – Nieuwbouw supermarkt Poiesz zoals dat ter inzage ligt tot en met donderdag 21 juni 2018.

 

Gebied

Het besluit heeft betrekking op het plan voor de bouw van een nieuwe supermarkt aan het F.D. Hoekstraplein 5 te Balk. Het gaat om het winkelgebouw met de aangrenzende gronden waarop het parkeerterrein ligt.

 

Waar ter inzage

Het M.e.r.-beoordelingsbesluit met de bijbehorende stukken kunt u tot en met donderdag 21 juni 2018 inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 14 mei 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven