Ontwerpbestemmingsplan “Gasleiding - Wouwseweg”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Gasleiding - Wouwseweg” gereed is.

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan bestaat uit het tracé van de aan te leggen gasleiding. Deze loopt vanaf een nieuw aan te leggen afsluiterschema net buiten de bebouwde kom van Halsteren ten noorden van de Wouwseweg, via de Wouwseweg tot aan het bestaande gasontvangststation, gevestigd aan de Wouwseweg 11 te Halsteren.

Doel

De Gasunie is voornemens om haar 50-jaar oude netwerk te renoveren en te vervangen. Hiertoe hebben ze een grootschalig netwerk investerings- en vervangingsprogramma (GNIP) opgezet. Het doel van het programma is het verbeteren van het netwerk en het versterken van de betrouwbaarheid. Tevens worden de leidingen toegankelijk gemaakt om aan de binnenzijde te kunnen inspecteren. De vervanging van de leiding in de Wouwseweg valt binnen dit programma. De oude leiding in de Wouwseweg zal buiten gebruik worden geplaatst. Het bestemmingsplan maakt de aanleg van de nieuwe leiding mogelijk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 18 januari 2018 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Op 25 januari is er een informatieavond in de Wittenhorst, Lindenlaantje 1a te Halsteren. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijk voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0240-0201).

Informatieavond

Op 25 januari wordt er een informatieavond gehouden in de Wittehorst Lindelaantje 1 te Halsteren. De informatieavond vangt aan om 19:00 met een algemene toelichting en duurt tot 21.00 uur. De zaal is geopend vanaf 18:30. Op deze avond kunt u het plan inzien en vragen stellen aan een vertegenwoordiging van de gemeente. Daarnaast wordt tijdens deze avond de bereikbaarheid en overige werkzaamheden aan de Wouwseweg toegelicht.

Reageren

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een inspraakreactie op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel.nr. 0164-277555.

Bergen op Zoom, 17 januari 2018

 

Naar boven