Coördinatieregeling vaststelling bestemmingsplan B&Y terrein te West-Terschelling en omgevingsvergunning voor 19 recreatie-appartementen en 4 woningen op het B&Y terrein te West-Terschelling

Logo Terschelling

In haar vergadering van 24 april 2018 heeft de gemeenteraad van de gemeente Terschelling het bestemmingsplan B&Y terrein vastgesteld. Burgemeester en wethouders van de gemeente Terschelling maken ter voldoening aan artikel 3.8 en aan artikel 3.30 en verder van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf maandag 14 mei 2018 tot en met maandag 25 juni 2018 ter visie liggen:

  • 1.

    het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan B&Y terrein (ID=NL.IMRO.0093.BP2017BYterrein-VG01)

  • 2.

    de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van 19 recreatieappartementen en 4 woningen voor permanente bewoning op het B&Y terrein te West-Terschelling

Het bestemmingsplan betreft het wijzigen van de bedrijfsbestemming naar een bestemming recreatie (appartementengebouw), wonen en kantoor voor de locatie van het B&Y terrein gelegen tussen het Groene Strand en de Zwarteweg te West-Terschelling.

De omgevingsvergunning ziet op de realisatie van 19 recreatie-appartementen en 4 woningen.

De gemeenteraad van Terschelling heeft op 20 juni 2017, gelet op artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf maandag 14 mei 2018 tot met 25 juni 2018 voor een ieder ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis en zijn te raadplegen via http://www.terschelling.nl. Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Tijdens de beroepstermijn kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld. Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet uw beroepschrift motiveren, dateren en ondertekenen. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1.

    die over het ontwerp bestemmingsplan tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, dan wel kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken,

  • 2.

    die over de ontwerp omgevingsvergunning tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, dan wel kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken.

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet is van toepassing. Dit betekent voor zowel de vaststelling van het bestemmingsplan als het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen dat:

  • a.

    beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen,

  • b.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en

  • c.

    beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer een beroep is gericht tegen het bestemmingsplan en tijdens de beroepstermijn tevens wordt verzocht een voorlopige voorziening te treffen, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan evenals de omgevingsvergunning opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven