Bestemmingsplan “De Linie”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 20 december 2017 het bestemmingsplan ‘De Linie’, met plannummer NL.IMRO.0748.BP0210-0301 gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt ten noordoosten van het stadscentrum van Bergen op Zoom en betreft het woonwagencentrum De Linie. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

• de Marconilaan Noord/Bastionweg in het westen;

• de Randweg-Oost ( A4/A58) in het oosten;

• de Randweg-Noord in het noorden;

• de Potlodenlaan in het zuiden.

 

Doel

Het bestemmingsplan voorziet in een actueel plan voor woonwagencentrum De Linie. Daarbij is rekening gehouden met het scenario ‘schoon, heel en veilig’ uit de in 2015 vastgestelde ‘Notitie Woonwagenbeleid Bergen op Zoom’. Hierdoor is sprake van een gedeeltelijke herinrichting van het gebied. Op 24 augustus 2017 heeft het ontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegen. Hiertegen is één zienswijze ingediend. Deze is betrokken bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Wijzigingen

Het plan is op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn ambtshalve aangebracht. Deze wijzigingen zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit.

 

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken, ligt met ingang van 18 januari 2018 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0210-0301).

 

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer 0164 - 277 532.

 

17 januari 2018

 

Naar boven