Gemeentelijke coördinatieregeling / ontwerpbestemmingsplan Wijckel - Lytse Jerden 2 en ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Logo De Fryske Marren

Met ingang van dinsdag 15 mei 2018 liggen gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Wijckel – Lytse Jerden 2 en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken ter inzage.

Wro-coördinatieregeling

Voor deze ontwikkeling heeft de gemeenteraad op 28 juni 2017 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling). De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren.

Voor deze ontwikkeling gaat het om een omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, werk of werkzaamheden uitvoeren en milieu en een bestemmingsplan.

Plangebied

De ontwikkeling heeft betrekking op het perceel Lytse Jerden 2 te Wijckel (kadastraal bekend als gemeente BAL00, sectie M, nummers 4266 en 4265 deels).

Doel

Ontwerpbestemmingsplan Wijckel – Lytse Jerden 2

Het bestemmingsplan beoogt een bestemmingswijziging waarbij:

  • het bestaande bouwvlak wordt vergroot (tot circa 1,27 ha) binnen de agrarische bestemming voor een grondgebonden agrarisch bedrijf (in dit geval een melkgeitenhouderij), inclusief de benodigde landschappelijke inpassing;

  • de bouw van een jongveestal (serrestal) mogelijk wordt gemaakt.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Voor de bouw van een jongveestal (serrestal) voor geiten, het veranderen van de inrichting met activiteiten met een beperkte milieutoets (OBM) en het dempen van een sloot is een omgevingsvergunning noodzakelijk.

Waar ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis te Joure (Herema State 1)

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88)

Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op deze site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, waar u het ontwerpbestemmingsplan kunt bekijken. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.1940.BPWIJ17LYTSEJERDN2-ON01.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u uw zienswijze over de ontwerpbesluiten indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

Schriftelijk: Schrijf een brief aan de gemeenteraad en/of het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

  • tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt

  • waarom u een zienswijze indient

  • de datum

  • uw naam en adres

  • uw handtekening

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Mondeling: U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling veiligheid, vergunningen en handhaving (VVH) via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling VVH via telefoonnummer 14 05 14.

Naar boven