Ontwerpwijzigingsplan en overeenkomst Dorpsstraat 1-5 Aarlanderveen

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 9 januari 2018 het ontwerpwijzigingsplan Dorpsstraat 1-5 Aarlanderveen is vastgesteld.

Wat houdt het wijzigingsplan in?

Met dit plan wordt de sloop van een bestaande schuur en de nieuwbouw van een grondgebonden woning mogelijk gemaakt. De betreffende wijziging voldoet aan de wijzigingsregels uit het geldende bestemmingsplan Aarlanderveen. Ten behoeve van deze nieuwe woning worden een nieuwe brug, en op eigen terrein twee parkeerplaatsen aangelegd.

Het wijzigingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie Dorpsstraat 1-5 te Aarlanderveen, kadastraal bekend gemeente Aarlanderveen, sectie A, nummer 3635 en 3636

Wanneer en waar kunt u het ontwerpwijzigingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpwijzigingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.AVaarlandervn4wijz-ON01 met de bijbehorende bestanden van 18 januari 2018 tot en met 28 februari 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het ontwerpwijzigingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren op het ontwerpwijzigingsplan?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen op het ontwerpwijzigingsplan. De zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het genoemde ontwerpwijzigingsplan gaat. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het wijzigingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden indien nodig verwerkt in het definitieve wijzigingsplan. Na vaststelling van het wijzigingsplan door het college van burgemeester en wethouders kunnen belanghebbenden die een zienswijzen hebben ingediend nog beroep instellen bij de Raad van State.

Exploitatieovereenkomst oprichten 1 woning Dorpsstraat 1-5 Aarlanderveen

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij met de heer M.S. Bruijnes en mevrouw M.H.E. Montagne te Aarlanderveen een overeenkomst hebben gesloten als bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening voor het oprichten van 1 woning aan de Dorpsstraat 1-5 te Aarlanderveen, kadastraal bekend sectie A, nr. 3635 en 3636.

Een zakelijke opgave van de inhoud van de overeenkomst ligt met ingang van donderdag 18 januari 2018 gedurende zes weken bij de ontvangstbalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden; www.alphenaandenrijn.nl).

Voor informatie over de zakelijke opgave kunt u contact opnemen met de heer R.A. Noorhoff van de afdeling Ruimte, telefoon 14 0172.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 17 januari 2018

Naar boven