Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen

Logo Lingewaard

 

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 24 april 2018 het volgende wijzigingsplan gewijzigd hebben vastgesteld.

 

Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen

 

Het wijzigingsplan beoogt de realisatie van twee vrijstaande woningen, één aan de Van der Mondeweg naast nummer 82 en één aan de Lage Zandsestraat naast nummer 3. Daarnaast beoogt het ontwerp wijzigingsplan de omzetting van de huidige bedrijfswoning aan de Van der Mondeweg 82 in een burgerwoning.

 

Het wijzigingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging(en) hebben betrekking op:

  • 1.

    Toelichting, hoofdstuk 6. De laatste alinea is vervangen. Er is nader onderzoek gepleegd naar de specifieke spuithinderproblematiek. Het onderzoek concludeert dat een afschermende haag gewenst is en dat deze in de regels verankerd moet worden.

  • 2.

    Toelichting, paragraaf 7.3. Aan de alinea “Agrarisch met waarden - Oeverwallen” is toegevoegd dat tevens nog is bepaald dat het gebruik voor Wonen van de woning Van der Mondeweg 82 en het bijbehorende perceel uitsluitend is toegestaan indien is voorzien in de aanleg en instandhouding van een in de winter bladdragende haag met een minimale hoogte van 3 meter ter plaatse van de aanduiding “specifieke vorm van agrarisch met waarden - windhaag”.

  • 3.

    Toelichting, bijlagen. Er is een nieuwe bijlage (9) toegevoegd “Onderbouwing spuitzone Van der Mondeweg 82”.

  • 4.

    Regels, artikel 3. Aan lid 1 is toegevoegd dat ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van agrarisch - windhaag” de gronden tevens zijn bestemd voor opgaande beplanting.

  • 5.

    Regels, artikel 4. Aan lid 4 is toegevoegd: Ter aanvulling op het gestelde in artikel 23.4 (specifieke gebruiksregels) is van toepassing dat het gebruik voor Wonen van de woning Van der Mondeweg 82 en het bijbehorende perceel uitsluitend is toegestaan indien is voorzien in de aanleg en instandhouding van een in de winter bladdragende haag met een minimale hoogte van 3 meter ter plaatse van de aanduiding “specifieke vorm van agrarisch - windhaag”.

  • 6.

    Bijlage 1 van de regels “Inrichtingsplan” is aangepast aan de zuidzijde van het plangebied.

  • 7.

    Op de verbeelding is ter hoogte van de bestaande woning op het perceel Van der Mondeweg 82 de bestemming bij een strook van 5 meter veranderd van “Wonen” in “Agrarisch met waarden - Oeverwallen”. Binnen deze strook is de aanduiding “Specifieke vorm van agrarisch - windhaag” opgenomen ter breedte van 1,5 meter.

 

Het wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 10 mei 2018 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

 

  • 1.

    Het digitale wijzigingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.173-VG01 of via https://www.officielebekendmakingen.nl

  • 2.

    Het analoge wijzigingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 te Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Gelet op artikel 8.2 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren is gebracht, binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de raad van State https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Bemmel, 9 mei 2018

Naar boven