Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project RijnlandRoute, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning gemeente Katwijk

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voor­bereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A44 RijnlandRoute is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en garandeert de doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.

Het betreft een ontwerpbesluit met zaaknummer 1168348 op aanvraag van de Comol5, van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen op grond van artikel 2.1, eerste lid onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het betreft het bouwen van een damwand aan de noordelijke zijde van de watergang en een beschoeiing aan de zuidelijke zijde van de watergang ten behoeve van het project RijnlandRoute tussen de Ommedijkseweg en het terrein van het treinmuseum Stoomtrein Katwijk – Leiden.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 11 mei 2018 tot en met 21 juni 2018 ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Katwijk, Koningin Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Het ontwerpbesluit is tevens te raadplegen op de website van de gemeente Katwijk:

www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving.wonen-en-verbouwen/bekendmakingen/.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 11 mei 2018 tot en met 21 juni 2018 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 071 – 406 50 00.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie ten aanzien van het ontwerpbesluit kunt u bellen via telefoonnummer 071-406 50 00.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven