Windmolenpark Hattemerbroek

Logo Oldebroek

Definitief besluit van de ontheffing voor soortenbescherming in het kader van de Wet natuurbescherming

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig de Wet

natuurbescherming, bekend dat de ontheffing voor soortenbescherming in het kader van de Wet natuurbescherming is verleend op 1 mei 2018 door Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland. Het besluit tot ontheffing met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van woensdag 9 mei 2018 ter inzage.

Coördinatiebesluit

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en het daarop gebaseerde coördinatiebesluit van de

gemeenteraad van Oldebroek van 7 juli 2016 met kenmerk 247067/248078 maken het mogelijk dat

de voorbereiding en bekendmaking van de voor het Windmolenpark Hattemerbroek benodigde

besluiten worden gecoördineerd. De omgevingsvergunning en het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, de watervergunning en de vergunning voor gebiedsbescherming in het kader van de Wet natuurbescherming hebben van woensdag 8 februari 2017 tot en met 21 maart 2017 gecoördineerd ter inzage gelegen. De ontheffing voor soortenbescherming op grond van de Wet natuurbescherming vormt de tweede tranche in de gecoördineerde procedure voor het Windmolenpark Hattemerbroek.

Ontwerpbesluit van de ontheffing

Van 13 december 2017 tot en met 23 januari 2018 heeft de ontwerpbesluit van de ontheffing van de Wet natuurbescherming ter inzage gelegen. Gedurende deze periode is eenieder in de gelegenheid gesteld om een zienswijze naar voren te brengen. Naar aanleiding van de publicatie van de kennisgeving en de terinzagelegging voor het Windmolenpark Hattemerbroek zijn in totaal 4 zienswijzen (verdeeld over verschillende onderwerpen) over het ontwerpbesluit naar voren gebracht.

Inzagetermijn

Van 9 mei 2018 tot en met 19 juni 2018 ligt het besluit tot ontheffing van de Wet natuurbescherming met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • 1.

    door een bezoek te brengen aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek of

  • 2.

    op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de in de publicatie genoemde termijn bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s‐Gravenhage, beroep instellen tegen dit besluit tot ontheffing. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbesluit van de ontheffing. Heeft een belanghebbende geen zienswijze ingediend, dan kan deze alleen beroep instellen als de belanghebbende redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij geen zienswijze heeft ingediend. Tegen de ten opzichte van het ontwerp gewijzigde onderdelen van het besluit kan elke belanghebbende beroep instellen.

Naar boven