Toelating inleidend verzoek voor een raadgevend referendum over de Wet houdende wijziging van de Wet op de orgaandonatie in verband met het opnemen van een actief donorregistratiesysteem

De voorzitter van de Kiesraad, in zijn hoedanigheid van voorzitter van het centraal stembureau voor het houden van een referendum, maakt bekend dat het inleidend verzoek tot het houden van een raadgevend referendum over de Wet van 27 maart 2018, houdende wijziging van de Wet op de orgaandonatie in verband met het opnemen van een actief donorregistratiesysteem (Stb. 2018, 95), is toegelaten, omdat hiervoor het wettelijk voorgeschreven aantal verzoeken is ingediend. Ingevolge artikel 32, tweede lid, van de Wet raadgevend referendum zijn 10.000 geldige verzoeken vereist. In totaal zijn 44.584 verzoeken ontvangen. Van deze verzoeken zijn er 2.697 als ongeldig aangemerkt. Het aantal verzoeken dat als geldig is aangemerkt bedraagt 41.887. De controle van de verzoeken heeft plaatsgevonden door middel van een steekproef overeenkomstig de voorschriften in het Besluit raadgevend referendum.

Binnen zes weken na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze bekendmaking is opgenomen, kan iedere kiesgerechtigde een verklaring ter ondersteuning van het inleidend verzoek indienen. De Kiesraad stelt het formulier hiervoor beschikbaar op www.referendumovereenwet.nl.

's-Gravenhage, 3 mei 2018

J.G.C. Wiebenga, voorzitter Kiesraad

Het proces-verbaal inzake de beoordeling van het inleidend verzoek en een kopie van de lijsten waarop één of meer verzoeken ongeldig zijn verklaard, liggen gedurende twee weken na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze bekendmaking is opgenomen ter inzage bij de Kiesraad, Muzenstraat 85, 2511 WB Den Haag.

Gedurende zes dagen na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze bekendmaking is opgenomen, kan een belanghebbende tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven