Kennisgeving ex artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening inzake voorbereiding bestemmingsplan “Dorpscentrum Oud-Loosdrecht - De Porseleinhaven”.

Logo Wijdemeren

In overeenstemming met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemeren bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw bestemmingsplan “Dorpscentrum Oud-Loosdrecht - De Porseleinhaven”.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het geldende bestemmingsplan ”Dorpscentrum Oud-Loosdrecht” is op 26 februari 2009 door de gemeenteraad vastgesteld. Dit bestemmingsplan is destijds analoog (uitsluitend papieren versie) vastgesteld en dus niet digitaal raadpleegbaar. Een bestemmingsplan dient eens in de tien jaar te worden herzien. Nu deze termijn nagenoeg is verstreken wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld, dat uiteraard digitaal raadpleegbaar is.

Om welk gebied gaat het?

Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied waarvoor nu nog het bestemmingsplan ”Dorpscentrum Oud-Loosdrecht” geldt. De omvang van het plangebied wordt niet veranderd.

Stukken ter inzage?

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat de vaststelling van het genoemde bestemmingsplan voor te bereiden. Er liggen geen stukken betreffende dit voornemen ter inzage en er wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen. Daarnaast worden er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer H.J.W. van Emmerik van de afdeling Fysiek Domein, team Beleid & Ontwikkeling, telefoonnummer 035-6559444

 

Naar boven