Kennisgeving vaststelling structuurvisie - Omgevingsvisie Huisduinen

Logo Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Den Helder op 12 maart 2018 De structuurvisie Omgevingsvisie Huisduinen (NL.IMRO.0400.SVHUISDUINEN-ONT1) heeft vastgesteld. De Omgevingsvisie betreft de toekomstvisie voor het grondgebied van Huisduinen en de directe natuurlijke omgeving. De Omgevingsvisie heeft onder de huidige Wet ruimtelijke ordening (Wro) de status van een structuurvisie (artikel 2.1 Wro), maar is geheel opgesteld vanuit het gedachtegoed onder de nieuwe Omgevingswet die naar verwachting op 1 januari 2021 wordt vastgesteld.

Wat houdt de Omgevingsvisie in?

De Omgevingsvisie Huisduinen is een structuurvisie opgesteld voor het dorp Huisduinen en de directe, natuurlijke omgeving. De structuurvisie is opgesteld in intensieve samenwerking met bewoners, ondernemers en organisaties in Huisduinen en diverse bestuurlijke ketenpartners van de gemeente. Voor het gemeentebestuur is de structuurvisie een belangrijke leidraad voor het opstellen van toekomstige bestemmingsplannen en/of het omgevingsplan, na invoering van de Omgevingswet. Daarnaast vormt de structuurvisie een afwegingskader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen Huisduinen.

Inzage

De vastgestelde structuurvisie Omgevingsvisie Huisduinen ligt vanaf maandag 7 Mei 2018 voor een periode van zes weken (dus tot en met maandag 18 juni 2018) voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage: elektronisch via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie NL.IMRO.0400.SVHUISDUINEN-VST1; als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl; en bij het Klant Contact Centrum in het stadshuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. De openingstijden zijn: op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00, donderdag van 8.30 tot 19.30 en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur. Voor nadere informatie over deze structuurvisie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Economie, team Ruimte, bereikbaar op telefoonnummer 0223-67 8817.

De structuurvisie is voor burgers niet direct bindend. U kunt dan ook niet in bezwaar en/of beroep gaan tegen de vastgestelde structuurvisie Omgevingsvisie Huisduinen. De structuurvisie treedt in werking met ingang van de dag na deze bekendmaking.

Burgemeester en wethouders van Den Helder

Naar boven