Bestemmingsplan Winsum-Dorp De Tirrel vastgesteld

Logo Winsum

Op 24 april 2018 heeft de gemeenteraad van Winsum het bestemmingsplan ‘Winsum Dorp De Tirrel’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een kindcentrum, gecombineerd met een centraal voorzieningengebouw voor verpleeghuis De Twaalf Hoven mogelijk. Het nieuwe gebouw zal het gezamenlijke nieuwe onderkomen vormen voor twee basisscholen in de kern Winsum, ruimtes voor kinderopvang en andere kindvoorzieningen. Onderdeel van het geheel is een nieuwe sporthal, ter vervanging van de sporthal Ripperdahal.

Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen, is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds naar aanleiding van een ingediende zienswijze, anderzijds betreft het ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen die zijn doorgevoerd staan in de reactienota behorende bij het bestemmingsplan. Ook heeft de gemeenteraad bij amendement besloten de mogelijkheid van een therapeutisch bad in de regels uit te sluiten en de verwijzingen naar een therapeutisch bad uit de toelichting te verwijderen.

Op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het plan van 9 mei 2018 t/m 19 juni 2018 tijdens openingstijden ter inzage bij het klantcontact centrum van de gemeente Winsum. U kunt het plan ook digitaal raadplegen via de website www.winsum.nl onder het kopje Ruimtelijke Plannen, of op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de naam ‘Winsum Dorp De Tirrel’, onder IMRO-nummer NL.IMRO.0053.BPWI2016INBR2-VA01.

Het instellen van beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het vaststellingsbesluit tijdens de inzagetermijn is mogelijk voor:

  • -

    Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • -

    Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    Iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een eventueel in te stellen beroep of verzoek tot voorlopige voorziening kunt u richten aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Heeft u vragen over het bestemmingsplan of de procedure, dan kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kerkvliet (0595-447777).

Winsum, 8 mei 2018

Burgemeester en wethouders van Winsum,

De burgemeester, R. Michels

De secretaris, F. Wiertz

Naar boven