Vastgesteld bestemmingsplan N18 (Berkelland)

Logo Berkelland

Op 20 augustus 2013 stelde de Minister van Infrastructuur en Milieu het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede vast. Dit Tracébesluit is op 8 april 2015 onherroepelijk geworden door een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens de Tracéwet moet de gemeente het onherroepelijke Tracébesluit verwerken in een bestemmingsplan. Hiervoor heeft de gemeente het bestemmingsplan “Berkelland, Tracébesluit N18 2015” gemaakt.

Het vastgestelde bestemmingsplan

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt gevormd door het tracé dat is benoemd in het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede en voor zover dat is gelegen binnen de gemeente Berkelland. Dit tracé loopt vanaf Groenlo langs de bestaande N18 naar Eibergen, passeert Eibergen vervolgens aan de westzijde en loopt langs sportpark De Bijenkamp om ten oosten van Rietmolen aan te sluiten op de grens met de gemeente Haaksbergen. In het ontwerpbestemmingsplan staat dat het plangebied alleen mag worden gebruikt voor de aanleg van de N18 en de bijbehorende aansluitingen zoals die in het Tracébesluit zijn benoemd.

Op 19 december 2017 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Berkelland, Tracébesluit N18 2015” vastgesteld. In dit bestemmingsplan staat dat het plangebied alleen mag worden gebruikt voor de aanleg van de N18 en de bijbehorende aansluitingen zoals die in het Tracébesluit zijn benoemd. Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt van 17 januari tot en met 27 februari 2018 ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBGB20150006-0100.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Daarbij is van belang dat volgens artikel 13, tiende lid van de Tracéwet geen zienswijzen konden worden ingediend ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan voor zover dat zijn grondslag vond in het onherroepelijke Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede.

Inwerking treding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 28 februari 2018 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Naar boven