Wijziging Addendum Stimuleringsmaatregel Filmproductie in Nederland van de Stichting Nederlands Fonds voor de Film

Datum goedkeuring OCW: 25 april 2018

Nr 1352576

Stichting Nederlands Fonds voor de Film,

Gelet op artikel 10, lid 4, van de Wet op het specifiek cultuurbeleid

Besluit:

ARTIKEL I

Het Addendum bij het Reglement Stimuleringsmaatregel Filmproductie in Nederland wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 22, negende lid, wordt als volgt gewijzigd:

na de volzin ‘Per 1 oktober 2017 is voor televisieseries een addendum op de Stimuleringsmaatregel ingevoerd met goedkeuring van de Raad van Toezicht op 7 juli 2017 met een looptijd van in eerste instantie twaalf maanden vanaf inwerkingtreding, danwel (indien zulks eerder gebeurt) een looptijd vanaf inwerkingtreding tot het moment waarop het totaal aan bijdragen dat het Fonds verleent aan televisieseries en single episodes het bedrag van 10 miljoen euro overstijgt.’ wordt een zin toegevoegd, luidende:

Bij uitputting van dit budget kan het Fonds uit de onbenutte middelen van het beschikbare budget van de stimuleringsregeling, middelen toevoegen voor ‘High end televisieseries & Single Episodes’.

B

In de Toelichting wordt de Algemene toelichting als volgt gewijzigd:

  • 1. na de volzin ‘Het Fonds heeft binnen het bestaande voor de stimuleringsmaatregel beschikbare budget eenmalig een bedrag van 10 miljoen euro geoormerkt voor ‘High end televisieseries & Single Episodes.’ wordt een zin toegevoegd, luidende:

    Bij uitputting van dit budget kan het Fonds uit de onbenutte middelen van het beschikbare budget van de stimuleringsregeling, middelen toevoegen voor ‘High end televisieseries & Single Episodes’.

  • 2. in de volzin ‘Bij uitputting van dit budget eindigt de uitbreiding van de stimuleringsregeling voor ‘High end televisieseries & Single Episodes’, tenzij het Ministerie hiervoor in aanvulling op de beschikbare middelen voor filmproductie extra middelen ter beschikking stelt aan het Fonds.’ wordt ‘dit’ vervangen door: laatstgenoemd

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 mei 2018.

Dit besluit wordt in de Staatscourant geplaatst.

Amsterdam, 26 april 2018

Directeur/Bestuurder Stichting Nederlands Fonds voor de Film, D. Boonekamp

Naar boven