Vaststelling bestemmingsplan "Rijnsteeg 44"

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat met ingang van 3 mei 2018 het bestemmingsplan “Rijnsteeg” ter inzage ligt.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Op het perceel Rijnsteeg 44 is een voormalig agrarisch bedrijf gelegen met bedrijfsopstallen die al geruime tijd niet meer voor agrarische doeleinden in gebruik zijn. Het voormalige agrarisch bedrijf is in de loop der jaren omsloten door woningbouw. De eigenaar van het perceel heeft de wens om de voormalige agrarische bedrijfsopstallen te saneren en het erf van een passende herbestemming te voorzien. De ontwikkeling betreft het toevoegen van vier woningen in de vorm van een boerenerf op het achtererf. Het programma bestaat uit het realiseren van twee vrijstaande woningen en twee twee-onder-een-kapwoningen. Twee van de voormalige bedrijfsopstallen blijven (deels) behouden om te fungeren als stalling of garage voor auto’s.

Met dit ontwerpbestemmingsplan wordt deze ontwikkeling planologisch mogelijk gemaakt.  

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 3 mei 2018 gedurende zes weken (tot en met 13 juni 2018) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Website

Het ontwerpbestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl/bestemmingsplannen). Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0064Rijnsteeg44-VSG1.

Reageren

Tot en met 13 juni 2018 kan tegen het besluit om het bestemmingsplan “Rijnsteeg 44” vast te stellen beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van beroep of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven