Wet milieubeheer

Logo Midden-Drenthe

Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Halerweg 17 te Zwiggelte

Op het perceel Halerweg 17 te Zwiggelte is een vleeskuikenhouderij gevestigd. Het bedrijf wil het aantal kippen uitbreiden en daarvoor een stal bouwen.

Beoordeling mogelijke gevolgen voor het milieu

Op grond van het Besluit milieu-effectrapportage moet het college van burgemeester en wethouders beoordelen of voor deze uitbreiding een milieu-effectrapport gemaakt moet worden. Dat is het geval wanneer uit de door het bedrijf aangeleverde gegevens blijkt dat de uitbreiding belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben.

Besluit college

Het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe heeft de door het bedrijf aangeleverde gegevens beoordeeld. Het college is daaruit tot de conclusie gekomen dat geen milieu-effectrapport hoeft te worden gemaakt. Dat betekent dat het bedrijf een omgevingsvergunning kan gaan aanvragen.

Inzage Het besluit ligt vanaf 10 mei 2018 gedurende zes weken ter inzage. Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u bekijken op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘bekendmakingen’. De stukken kunt u ook bekijken bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Bezwaar en beroep

Het genoemde besluit is een voorbereidingsbesluit. Dat brengt mee dat er geen bezwaar en beroep tegen ingediend kunnen worden. Bezwaar en beroep kunnen te zijner tijd ingediend worden in de procedure van de omgevingsvergunning. Dit zal dan aangekondigd worden in de Krant van Midden-Drenthe en op de gemeentelijke website.

Informatie

Voor meer informatie over dit besluit kunt u contact opnemen met Tiny van Hoek van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 94 09, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven