BEKENDMAKING Wet voorkeursrecht gemeenten tot bestendiging aanwijzing van de percelen grond met opstallen, gelegen aan de Bisonweg 11 te Swifterbant.

Logo Dronten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten maken in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2018 besloten heeft tot bestendiging van de aanwijzing van de percelen grond met opstallen gelegen aan Bisonweg 11 te Swifterbant, kadastraal bekend gemeente Dronten sectie DTN01.B.2733, groot 414040 m2 als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Aan de gronden is een niet-agrarische bestemming toebedacht en het huidige gebruik wijkt af van de toegedachte bestemming. Dit besluit strekt ter bestendiging binnen de wettelijke termijn van 3 maanden van de voorlopige aanwijzing van het college van burgemeester d.d. 21 februari 2018, welke op 22 februari 2018 is gepubliceerd in de Staatscourant.

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende tekening en lijst van aangewezen percelen met vermelding van grootte en eigenaren en beperkt gerechtigden. 

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld

Gevolgen 

Het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij die wensen te verkopen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Dronten moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten hebben over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan afzonderlijk bericht ontvangen. Het besluit vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld.

Inwerkingtreding en ter inzage legging

Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant te weten op 3 mei 2018. Alle bescheiden met betrekking tot dit besluit liggen met ingang van 3 mei 2018 gedurende zes weken met de bijbehorende kadastrale kaart en overige stukken kosteloos ter inzage bij de publieksbalie van de gemeente Dronten, De Rede 1 te Dronten

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Binnen zes weken gerekend vanaf 3 mei 2018 kunt u uw bezwaar kenbaar maken.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en tenminste dient daarin te worden opgenomen:

  • 1.

    Naam en adres van de indiener

  • 2.

    Dagtekening

  • 3.

    Omschrijving waartegen het bezwaar is gericht

  • 4.

    De gronden van het bezwaar,

Een bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten, Postbus 100, 8250 AC Dronten. Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit bestaat er tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Dronten, 2 mei 2018.

Het college van Dronten

Secretaris, Drs. T. van Lenthe

Burgemeester, Mr. A.B.L. de Jong

Naar boven