Laak 2B - Laakse Tuine, vastgesteld uitwerkingsplan en besluit hogere grenswaarden

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het uitwerkingsplan Laak 2B - Laakse Tuinen hebben vastgesteld. Daarnaast is besloten hogere grenswaarden vast te stellen volgen de Wet geluidhinder.

 

Inhoud van het uitwerkingsplan

Het nu nog ongebouwde plangebied Laak 2B - Laakse Tuinen ligt in Vathorst en sluit aan op het gebied Laak 2A - Waterdorp. Het gebied wordt begrensd door de Laak in het noorden, Laak 2A en kleine Eem in het oosten, de Laakboulevard en de Calveense Wetering in het Zuiden en Vathorst West in het westen. Voor het plangebied is een stedenbouwkundig plan opgesteld voor een woongebied van maximaal 1200 woningen in een gevarieerd aanbod. Wonen aan water en groen zijn belangrijke thema’s in de nieuwe wijk. De hoofdontsluiting van de wijk vindt plaats via de nieuwe Stadslaan, die aftakt vanaf de Bergenboulevard. Ook lopen er hoofdroutes voor fietsers en voetgangers lopen door de wijk. Het uitwerkingsplan Laak 2B - Laakse Tuinen is de planologisch-juridische uitwerking van het stedenbouwkundig plan. Alle toekomstige aanvragen voor omgevingsvergunningen in het plangebied, worden getoetst aan dit uitwerkingsplan. Voor de woningen die liggen binnen de geluidszones van de Stadslaan en de Bergenboulevard / Laakboulevard is sprake van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde. Voor deze woningen is een hogere grenswaarde volgens de Wet geluidhinder vastgesteld.

 

Procedure

Het vastgestelde uitwerkingsplan Laak 2B - Laakse Tuinen ligt samen het besluit Hogere grenswaarden en alle bijbehorende stukken van vrijdag 4 mei tot en met donderdag 14 juni 2018 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het uitwerkingsplan kan worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00140-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl.

 

Van vrijdag 4 mei tot en met donderdag 14 juni 2018 kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend dan wel diegenen die aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp uitwerkingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Deze mogelijkheid is er ook voor belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het uitwerkingsplan aangebrachte wijzigingen. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht is te vinden via www.raadvanstate.nl of via nummer 070 - 426 44 26. Het besluit van het college treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven