Gemeente Heusden - Ontwerpbestemmingsplan Elshout, Oosterseweg 1 en ontwerpomgevingsvergunning (gecoördineerde voorbereiding)

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Elshout, Oosterseweg 1’ (NL.IMRO.0797.BPOosterseweg1-ON01) en het daarmee samenhangende ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouwen’, ‘het veranderen of in werking hebben van een inrichting’ en ‘handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden’.

Het plangebied ligt aan de Oosterseweg 1 ten noorden van Elshout.

Het doel van het plan is uitbreiding van stalruimte en het aantal dierplaatsen om er 84.000 vleeskuikens meer te kunnen houden. Hiertoe wordt in het bestemmingsplan een gedeelte van het bouwvlak gewijzigd (vormverandering) en komt de regel met betrekking tot het maximaal netto dieroppervlak binnen gebouwen te vervallen. Na uitbreiding zullen in het bedrijf in totaal 237.000 vleeskuikens, 32 melkkoeien, 97 stuks jongvee en 2 paarden gehuisvest zijn. Om in de toekomst een volwaardig en vooruitstrevend bedrijf te kunnen houden is groei en specialisatie noodzakelijk. De melkveetak wordt langzaam afgebouwd zodat een gespecialiseerd vleeskuikenbedrijf met de hoogste hygiëne en gezondheidsstatus ontstaat met minimaal gebruik van antibiotica.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het derde kwartaal van 2018 met daaraan aansluitend de verlening van de omgevingsvergunning.

Coördinatieregeling

Op verzoek van de initiatiefnemer is besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor het bouwen, het veranderen of in werking hebben van een inrichting en handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 mei 2018 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl en het ontwerp bestemmingsplan tevens via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen bij de raad van Heusden (bestemmingsplan) of het college van Heusden (omgevingsvergunning). Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad/het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie op het bestemmingsplan zaaknummer 00547148 en bij uw schriftelijke reactie op de omgevingsvergunning zaaknummer 00456699 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Jolanda Baardwijk (bestemmingsplan) of Jan Latour (omgevingsvergunning) via telefoonnummer (073) 513 17 89.

 

Naar boven