Vaststelling bestemmingsplan Aalanden, Krekenbuurt

Logo Zwolle

De gemeenteraad van Zwolle maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 23 april 2018 (besluitnummer 2018- 44794) het bestemmingsplan Aalanden, Krekenbuurt heeft vastgesteld

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen in de wijk de Aalanden en wordt globaal begrensd door de volgende straten:

Grotekreek, Molenkreek, Mosselkreek, Schelpkreek, Zandkreek, Rietkreek en Zuidkreek.

In het bestemmingsplan worden de huidige goot-en bouwhoogten van de bestaande legale bebouwing ( dus woning, aan- en uitbouw en bijgebouwen) vastgelegd. De buitenruimte is cultuurhistorisch waardevol vanwege het nog bestaande concept van de stenige openbare woonerven waar de woningblokken omheen zijn gegroepeerd en de gemeenschappelijk onderhouden private groene binnenruimte. Tevens heeft zij cultuurhistorische waarde vanwege de bewaard gebleven elementen in, en de bewaard gebleven opzet van het oorspronkelijke tuinontwerp. Om de gemeenschappelijk onderhouden private groene binnenruimte, wordt de bestemming Tuin opgenomen met de dubbelbestemming Cultuurhistorie. Daarnaast is dit bestemmingsplan een actuele juridisch-planologische regeling voor de Krekenbuurt.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen hebben betrekking op het wijzigen van het bouwvlak op de verbeelding van de woningen aan de Molenkreek 18 en Grotekreek 5. Daarnaast heeft het pad tussen de tuinen van Molenkreek nr. 7 t/m 12 en Zuidkreek nr. 5 en 6, de dubbelbestemming “Waarde-Cultuurhistorie” gekregen. Tenslotte is in de regels van de bestemming ‘Tuin’ de mogelijkheid om opritten en parkeervoorzieningen toe te staan geschrapt.

Het bestemmingsplan Aalanden, Krekenbuurt met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 3 mei 2018 gedurende zes weken tot en met 13 juni 2018 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP16020-000 4

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP16020-/NL.IMRO.0193.BP16020-000 4

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp zijn aangebracht

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven