Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Binnenweg 12 Maarssen.

Logo Stichtse Vecht

Het bestaande bedrijfspand aan de Binnenweg 12 in Maassen wordt gesloopt en hiervoor in de plaats worden drie woningen gerealiseerd. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmings­plan. Om de woningen te kunnen realiseren is een uitgebreide omgevingsvergunning aangevraagd.

De aanvraag om omgevingsvergunning is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woningen, vanwege het wegverkeer op de Straatweg, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van B & W wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan de omgevingsvergunning pas verlenen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

Inzien

Het ontwerpbesluit hogere waarden ligt gedurende zes weken na de datum van publicatie, van 3 mei 2018 tot 14 juni 2018, ter inzage op het gemeentekantoor in Maarssen. Indien u deze wilt inzien kunt u een afspraak maken met het Omgevingsloket, bereikbaar op telefoonnummer 140346.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

Reageren

Als u het niet eens bent met dit ontwerpbesluit, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze indienen. Dit moet schriftelijk binnen zes weken na de datum van publicatie van dit ontwerpbesluit. De zienswijze moet de volgende gegevens bevatten:

  • 1.

    de dagtekening;

  • 2.

    uw volledige naam- en adresgegevens;

  • 3.

    uw handtekening;

  • 4.

    een aanduiding van het besluit waarmee u het niet eens bent; en

  • 5.

    de reden(en) waarom u het hiermee niet eens bent.

 

De zienswijze moet worden ingediend bij het college van B & W van de gemeente Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen.

Naar boven