Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Wabo (inclusief afwijking bestemmingsplan), Fuukweg 1 te Didam (herbouw bijgebouw bij de woning)

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken bekend dat met ingang van 10 mei 2018 gedurende 6 weken ter inzage ligt het ontwerpbesluit op de aanvraag omgevingsvergunning voor het oprichten (herbouwen) van een bijgebouw op de locatie Fuukweg 1 te Didam.

Het ontwerpbesluit voorziet in het voornemen om met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ door medewerking te verlenen aan de ingediende aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteiten:

- Bouwen;

- Handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening (bestemmingsplan);

Voor het project is een (afzonderlijke) verklaring van de gemeenteraad vereist dat zij geen bedenkingen (VVGB) heeft tegen dit voornemen.

De aanvraag om omgevingsvergunning voorziet in het herbouwen van een bijgebouw bij de woning welke mede wordt gebruikt voor opslag, stalling en onderhoud van materieel ten behoeve van een bestaand aan de woonfunctie ondergeschikt bedrijf aan huis, een en ander met bijbehorende wasplaats en erfverharding.

Om het bouwplan te kunnen realiseren worden twee bestaande verouderde schuren op de locatie gesloopt. Tezamen met een goede landschappelijke inpassing wordt hiermee een ruimtelijke kwaliteitsverbetering gerealiseerd op de locatie. De oppervlakte aan gebouwen neemt niet toe.

Vanaf 10 mei 2018 kunnen de stukken worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 te Didam. Wij adviseren hiervoor een afspraak te maken. De stukken zijn tevens te raadplegen via de website www.montferland.info.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent de voorgenomen afwijking van het bestemmingsplan schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Montferland, Postbus 47, 6940 BA Didam. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Inzagetermijn/zienswijzen: van 10 mei 2018 tot en met 20 juni 2018

Didam 9 mei 2018

Burgemeester en wethouders

Naar boven