Bekendmaking vastgesteld Bestemmingsplan Broek in Waterland 2018 & Besluit hogere waarden wegverkeerslawaai, Waterland

Logo Waterland

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Waterland maken bekend dat de gemeenteraad op 19 april 2018 het bestemmingsplan Broek in Waterland 2018 (NL.IMRO.0852.BPKBR018-va01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat in hoofdzaak de bebouwde kern van Broek in Waterland.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn uitgebreid beschreven in de Zienswijzennota tevens Nota van wijzigingen die deel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

 

Besluit hogere waarden

Op 27 maart 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders het Besluit hogere waarde wegverkeerslawaai (Wet geluidhinder) vastgesteld voor de binnen het bovengenoemde bestemmingsplan gelegen percelen: Cornelis Roelestraat 34 (58dB), Eilandweg 31 (56dB) en Molengouw 46 (51dB). Dit besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit ongewijzigd vastgesteld.

 

Inzien bestemmingsplan en besluit hogere waarden

  • Het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde besluit hogere waarden liggen met ingang van 4 mei 2018 tot en met donderdag 14 juni 2018 ter inzage in het gemeentehuis aan de Pierebaan 3 te Monnickendam tijdens de openingstijden.

  • Het bestemmingsplan Broek in Waterland 2018 is eveneens in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

    Het identificatienummer is NL.IMRO.0852.BPKBR018-va01.

    De digitale bestandenset van het bestemmingsplan is beschikbaar op de website: https://www.waterland.nl/bestemmingsplan-broek-in-waterland-2018

 

Rechtsmiddel

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken (tot en met donderdag 14 juni 2018) kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of tegen het besluit hogere waarden, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het instellen van beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze naar voren te brengen.

Tevens staat beroep open voor iedere belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan daarin heeft aangebracht.

 

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan of het besluit hogere waarden niet. Om schorsing van een besluit te bereiken, dient gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Voor de behandeling van zowel een beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het besluit hogere waarden treedt in werking de dag na bekendmaking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend en het verzoek is toegewezen.

 

Waterland, 3 mei 2018.

Naar boven