Ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Partiële herziening Archeologie

Logo Leeuwarden

Van 3 mei 2018 tot en met 13 juni 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Partiële herziening Archeologie met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied betreft het grondgebied van de gemeente Leeuwarden met uitzondering van het grondgebied van de voormalige gemeente Leeuwarderadeel en de voormalige gemeente Littenseradiel.

Vastleggen huidig beleidOp 13 februari 2017 heeft de gemeenteraad van Leeuwarden de "Verordening tot wijziging van de Erfgoedverordening gemeente Leeuwarden" vastgesteld. Bij vergunningaanvragen kan niet direct getoetst worden aan de Erfgoedverordening. Daarom is de Erfgoedverordening vertaald in een verbeelding (plankaart) waarop archeologische dubbelbestemmingen zijn aangegeven en in bestemmingsplanregels voor de gronden die een archeologische dubbelbestemming hebben. Bij een ingreep in de bodem wordt in geval van een archeologsiche dubbelbestemming allereerst gekeken naar de oppervlakte van de ingreep. Indien de ingreep groter is dan de in de betreffende dubbelbestemming aangegeven oppervlakte, is onderzoek noodzakelijk, tenzij de ingreep niet dieper gaat dan de vrijgestelde diepte. Binnen het plangebied zijn verschillende vrijgestelde dieptes op de verbeelding aangegeven (30, 40 of 50 cm). Ten opzichte van de vigerende regelingen, kunnen als gevolg van onderzoek en voortschrijdend inzicht, enkele gebieden geheel vrijgegeven worden. Deze gebieden zijn dus niet langer voorzien van een dubbelbestemming.Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

  • ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Partiële herziening Archeologie

  • waarom u een zienswijze indient

  • de datum

  • uw naam en adres

  • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

 

Naar boven