Kennisgeving ontwerp-bestemmingsplan Dokkum - Regiostad

Logo Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel leggen van 18 januari tot en met 28 februari 2018 ter inzage het ontwerpbestemmingsplan "Dokkum Regiostad” met nummer NL.IMRO.0058. BPDKRS2017-ON01 in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt dit ontwerpbestemmingsplan ook op internet raadplegen op:

 

 

De begrenzing van het plangebied wordt globaal begrensd door de buitengrens van het nu nog geldende bestemmingsplan Dokkum Bûten de Bolwurken en voorziet qua begrenzing in onder meer dat plan alsmede het bestemmingsplan Dokkum Binnenstêd.

Het nieuwe bestemmingsplan heeft tot doel om te komen tot een actueel bestemmingsplan met eenduidige en handhaafbare regels. Het bestemmingsplan heeft primair een conserverend karakter. Dit betekent dat het plan erop gericht is een goede beheersregeling te geven voor de huidige situatie en met inachtneming van de vastgestelde beleidsstukken, waaronder de onlangs vastgestelde Visie Binnenstad Dokkum. Tevens voorziet het plan onder andere in een geactualiseerde erfbebouwingsregeling, een regeling voor bed and breakfast en wordt de bescherming van de onlangs aangewezen karakteristieke panden geborgd.

 

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Dongeradeel, Postbus 13, 9290 AA Kollum. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken de afdeling Doarpen en Wiken, team Romte, telefoonnummer 0519 298 888.

 

Dokkum, 17 januari 2018

 

Het college van burgemeester en wethouders van Dongeradeel.

  

Naar boven