Ontwerp-bestemmingsplan Teuniswijk Venlo-Noord en ontwerp-besluit hogere waarden Wet geluidhinder Teuniswijk Venlo-Noord

Logo Venlo

Ontwerp-bestemmingsplan Teuniswijk Venlo-Noord

Burgemeester en wethouders van Venlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de terinzagelegging bekend van het ontwerp-bestemmingsplan ‘Teuniswijk Venlo-Noord’ te Venlo met identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201803TEUNISW-ON01.

 

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van het stedelijk woongebied van Venlo, ten oosten van de Maas en ten zuidwesten van bedrijventerrein Veegtes. De locatie wordt globaal begrensd door de Veldenseweg, Meeuwbeemdweg, Hogeweg en Bisschop Hoensbroeckstraat en is verder omgeven door bestaande woonwijken.

 

Inhoud plan

De herstructurering van de Teuniswijk leidt tot sloop van de bestaande portiekflats met 126 woningen en 12 winkelruimtes. In de plaats daarvan worden op deze locatie 68 grondgebonden sociale woningen gerealiseerd. Het gebied wordt ontsloten via de bestaande, omliggende wegen. Het plan voorziet in het nodige groen. Dit wordt centraal tussen de woonvlekken geconcentreerd. Er wordt een groene verbinding gemaakt tussen oost en west, waardoor de bestaande groenstructuren aan de oost- en westzijde van het plangebied met elkaar worden verbonden.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan, met bijbehorende stukken, ligt vanaf 3 mei 2018 gedurende zes weken (dus tot en met 13 juni 2018) ter inzage en kan als volgt worden geraadpleegd:

- analoog in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC), telefoonnummer 14077.

- via electronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, met het volgende identificatienummer:NL.IMRO.0983.BP201803TEUNISW-ON01.

Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen tegen het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met het team Wonen en Leven van de gemeente Venlo, de heer

L. Rooden, telefoonnummer 077-3596529.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Ontwerp-besluit hogere waarden Wet geluidhinder Teuniswijk Venlo-Noord

Burgemeester en wethouders van Venlo zijn voornemens hogere waarden vast te stellen als bedoeld in artikel 110c Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) voor 13 woningen in het kader van het vaststellen van het bestemmingsplan Teuniswijk Venlo-Noord.

 

Inzage

Het ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden met bijbehorend akoestisch rapport ligt vanaf 3 mei 2018 gedurende zes weken (dus tot en met 13 juni 2018) ter inzage en kan als volgt worden geraadpleegd:

- analoog in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC), telefoonnummer 14077.

- digitaal op de gemeentelijke website www.venlo.nl (organisatie en bestuur – publicaties en verslagen – plannen ter inzage).

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen het ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met het team Wonen en Leven van de gemeente Venlo, de heer L. Rooden, telefoonnummer 077-3596529.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Venlo, 2 mei 2018

Naar boven