Ontwerpbestemmingsplan “Parapluplan Parkeernormen Oldenzaal” en “Nota parkeernormen”

Logo Oldenzaal

Vanaf woensdag 2 mei 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Parapluplan Parkeernormen Oldenzaal” en de “Nota parkeernormen” zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan en de nota inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

Door een wetswijziging vervallen per 1 juli 2018 de stedenbouwkundige voorschriften uit de Bouwverordening. Daarmee vervalt ook het voorschrift voor het realiseren van voldoende parkeergelegenheid bij ruimtelijke ontwikkelingen. Het bestemmingsplan past een deel van de ruimtelijke plannen in Oldenzaal aan voor wat betreft de in die plannen opgenomen regeling voor parkeren. Een ander deel van de ruimtelijke plannen bevat daarvoor nog geen regeling. Het bestemmingsplan “Parapluplan Parkeernormen Oldenzaal” vult die ruimtelijke plannen aan, uitsluitend voor wat betreft een regeling voor parkeren. Voor het overige blijven de ruimtelijke plannen van kracht.

Inzagetermijn

Vanaf 2 mei 2018 kunt u zes weken lang tot en met 12 juni 2018 schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen moet u een afspraak maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met de publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Bestemmingsplan bekijken 

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0173.BP0008-on01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/plannen/NL.IMRO.0173.BP0008-/NL.IMRO.0173.BP0008-on01.

 

Oldenzaal, 1 mei 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal

Naar boven