Omgevingsvergunning voor het aanleggen van een watergang, de Stadsbroekloop, te Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken de volgende besluiten bekend:

-Een omgevingsvergunning (ex artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdelen ‘werk en werkzaamheden uitvoeren’ en een

-Watervergunning (ex artikel 3.1 van de Keur 2010 van het Waterschap Hunze en Aa’s).

Ontwerpbesluiten

De ontwerpbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken hebben zes weken ter inzage gelegen; van 7 maart 2018 tot en met 17 april 2018. Tegen de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend.

Stukken inzien

Deze stukken liggen met ingang van 2 mei 2018, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

Inhoud

In het kader van het programma de FlorijnAs wordt het nationaal landschap Drentsche Aa (aan de oostkant van Assen) aantrekkelijk gemaakt door het herstellen van oude beeklopen (hermeanderen) en het beter op elkaar aansluiten van wandel- en fietsroutes. Dit project is bekend als Assen aan de Aa, een deelproject van de FlorijnAs. Het project heeft als doel om het gebied van het beekdal aantrekkelijk te maken tot een mooie, leefbare en levendige plek met een grote belevingswaarde voor de stad en haar bewoners. Dit project betreft het verplaatsen van een watergang, genaamd de Stadsbroekloop, gelegen in de nabijheid van de toekomstige tunnel de Maten in Assen.

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

De besluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en herstelwet). Assen aan de Aa is een deelproject van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet op 27 oktober 2011 een structuurvisie vastgesteld. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

Mogelijkheden instellen beroep

Beroep kan worden ingesteld tijdens de bovengenoemde termijn door degenen die tijdig zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt alsmede door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken. Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op de besluiten van toepassing. Dat betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en kunnen na de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven