Bekendmaking ontwerp-bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek”

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken conform het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek” is opgesteld en als ontwerp ter inzage wordt gelegd.

Het Plangebied 

Het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek” omvat deels het grondgebied van de gemeente Onderbanken en deels het grondgebied van de gemeente Brunssum. Het plangebied  wordt aan de noordzijde begrensd door de Buitenring, aan de zuidzijde door Molenvaart en in het westen door de N274. De gemeenten Onderbanken en Brunssum zijn overeengekomen om hier gezamenlijk een bedrijventerrein te ontwikkelen.

Omdat het gebied in twee gemeenten is gelegen is door beide gemeenten een bestemmingsplan voorbereid om de bedrijventerreinontwikkeling ter plaatse mogelijk te maken. Beide bestemmingsplannen worden gelijktijdig ter inzage gelegd.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek” wordt ter inzage gelegd vanaf 3 mei. U kunt dit ontwerp-bestemmingsplan raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plangebied van de gemeente Brunssum kunt u daar raadplegen via NL.IMRO.0899.BPBTRodebeek-ON01 en het plangebied van de gemeente Onderbanken via NL.IMRO.0881.BPBTRodebeek-ON01.

Beide bestemmingsplannen kunnen gedurende de openingstijden tevens worden ingezien bij het loket Vergunningen, Lindeplein 1 te Brunssum en in het gemeentehuis van Onderbanken, Kloosterlaan 7 te Schinveld.

Om de stukken in ons eigen gemeentehuis in te zien kunt u een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de terinzagetermijn (vanaf 3 mei 2018 t/m 13 juni 2018) kan eenieder ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad zienswijzen indienen. Deze kunnen zowel schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), alsook mondeling worden ingediend. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden contact opnemen met ons Klant Contact Centrum. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 2 mei 2018

 

Naar boven